• ulu_fanua_01

O le a le tele o lou iloa e uiga i le ea oomi?

1. O le ā le ea?O le a le ea masani?

Tali: O le atemosifia o loo siomia ai le lalolagi, e masani ona tatou faaigoaina o le ea.

O le ea i lalo o le mamafa o le 0.1MPa, le vevela o le 20 ° C, ma le susu o le 36% o le ea masani.E ese le ea masani mai le ea masani ile vevela ma e iai le susu.Pe a iai le ausa vai i le ea, o le taimi lava e vavae ese ai le ausa vai, o le a faʻaitiitia le maualuga o le ea.

 

2. O le a le uiga masani o le ea?

Tali: O le faʻamatalaga o le tulaga masani o le: o le ea o le ea pe a oʻo i le 0.1MPa le mamafa o le ea ma le vevela o le 15.6 ° C (o le faʻamatalaga o pisinisi i totonu o le atunuʻu o le 0 ° C) e taʻua o le tulaga masani o le ea.
I le tulaga masani, o le ea density o le 1.185kg / m3 (o le gafatia o le ea compressor exhaust, dryer, faamama ma isi masini post-processing ua faailogaina i le fua faatatau tafe i le tulaga tulaga ea, ma ua tusia le iunite o Nm3 / min ).

 

3. O le a le ea tumu ma le ea le tumu?
Tali: I se vevela ma le mamafa, o le mea o loʻo i totonu o le ausa vai i totonu o le ea susu (o lona uiga, o le mamafa o le ausa vai) e iai se tapulaʻa;pe a oʻo atu le aofaʻi o le ausa vai i totonu o se vevela faʻapitoa i mea e mafai ona maua, o le susu i le taimi lea e taʻua ai le Ea tumu.O le ea susu e aunoa ma le tele o mea e mafai ona maua o le ausa vai e ta'ua o le ea e le tumu.

 

4. O ā tulaga e mafai ai ona avea le ea e lē tumu ma le ea tumu?O le a le “condensation”?
I le taimi lava e avea ai le ea le tumu i le ea tumu, o le a faʻafefete vai matāua i le ea susu, lea e taʻua o le "condensation".O le condensation e taatele.Mo se faʻataʻitaʻiga, e maualuga le susū o le ea i le taumafanafana, ma e faigofie ona faʻapipiʻi vai i luga o le paipa vai.I le taeao o le taumalulu, o le a aliali mai ni matāua vai i luga o faamalama tioata o tagata nofoia.O le ea susū ia e mālūlū i lalo o le mamafa faifaipea e oo atu i le sau.O le taunuuga o le condensation ona o le vevela.

 

5. O le a le ea oomi?O a uiga?
Tali: E fa'apipi'i le ea.O le ea pe a uma le ea compressor e faia galuega faʻainisinia e faʻaitiitia ai lona voluma ma faʻateleina lona mamafa e taʻua o le ea faʻamalosi.

O le ea faʻamalosi o se puna taua o le mana.Pe a faatusatusa i isi punaoa malosi, o loʻo i ai uiga manino nei: manino ma manino, faigofie ona felauaiga, leai ni mea faʻapitoa faʻaleagaina, ma leai se faʻaleagaina poʻo le maualalo o le eleelea, maualalo le vevela, leai se afi lamatia, leai se fefe i le tele o uta, mafai ona galue i le tele. siosiomaga leaga, faigofie ona maua, e le uma.

 

6. O a ni mea leaga o loo i totonu o le ea oomi?
Tali: O le ea faʻapipiʻi e alu ese mai le compressor ea o loʻo i ai le tele o mea leaga: ①Suavai, e aofia ai le puao vai, ausa vai, vai faʻafefe;②Suau'u, e aofia ai suau'u stains, suau'u ausa;③Various mea mautu, e pei o le palapala ele, pauta uʻamea, paʻu Faʻasalaga, tar particles, mea faamama, sala o mea faʻamaufaʻailoga, ma isi, faʻaopoopo i le tele o vailaʻau manogi leaga.

 

7. O le a le faiga o le ea?O a vaega e aofia ai?
Tali: O le faiga e fausia ai masini e gaosia, fa'agaioiina ma teu ai le ea fa'apipi'i ua ta'ua o le ea puna'oa.O se faiga masani puna ea masani e masani ona aofia ai vaega nei: ea compressor, cooler tua, faamama (e aofia ai le muai faamama, suauu-vai vavae, paipa faamama, suauu aveesea faamama, faamama deodorization, sterilization faamama masini, ma isi), kesi mautu tane teuina, dryers (refrigerated po adsorption), alavai otometi ma lafoaia otaota, pipelines kesi, paipa valves, meafaifaaili, ma isi. O meafaigaluega o loʻo i luga o loʻo tuʻufaʻatasia i se faʻaogaina atoatoa o le kesi e tusa ai ma manaoga eseese o le faagasologa.

 

8. O a ni tulaga lamatia o mea eleelea i le ea oomi?
Tali: O le faʻapipiʻiina o le ea faʻapipiʻi mai le ea compressor o loʻo i ai le tele o mea leaga leaga, o mea leaga autu o ni mea faʻapitoa, susu ma le suauu i le ea.

O le suau'u lubricating ausa o le a fausia ai se acid organic e faaleagaina ai meafaigaluega, pa'u leaga, palasitika, ma mea fa'amaufa'ailoga, poloka pu laiti, mafua ai le faaletonu o valve, ma faaleagaina ai oloa.

O le susū tumu i totonu o le ea faʻapipiʻi o le a faʻafefe i totonu o le vai i lalo o nisi tulaga ma faʻaputu i nisi vaega o le tino.O nei susū e i ai se aafiaga elea i vaega ma paipa, e mafua ai ona pipii pe masaesae vaega fealuai, ma mafua ai ona faaletonu vaega o le pneumatic ma le tafe o le ea;i vaega malulu, o le malulu o le susu o le a mafua ai ona malolo paipa pe ta'e.

O mea leaga e pei o le pefu i totonu o le ea faʻapipiʻiina o le a ofuina ai luga o le vaʻaiga i totonu o le paʻu, afi afi ma le ea faʻaliliuina valve, faʻaitiitia ai le ola tautua o le faiga.

 

9. Aiseā e tatau ai ona faamamāina le ea oomi?
Tali: E pei lava ona maualuga le manaʻoga o le hydraulic system mo le mama o le suauʻu eletise, o le pneumatic system foi e maualuga lona manaʻoga mo le ea faʻamalosi.

E le mafai ona fa'aogaina sa'o e le masini pneumatic le ea na fa'auluina e le compressor.O le ea compressor inhales le ea o loʻo i ai le susu ma le pefu mai le ea, ma le vevela o le ea compressed maualuga i luga o le 100 ° C, i le taimi nei, o le suauu lubricating i le compressor ea foi vaega liliu i se tulaga kasa.I lenei auala, o le ea faʻapipiʻiina e faʻateʻaina mai le ea compressor o se kesi vevela maualuga o loʻo i ai le suauʻu, susu ma le pefu.Afai o lenei ea faʻapipiʻi e tuʻu saʻo atu i le pneumatic system, o le faʻatuatuaina ma le ola tautua o le pneumatic system o le a faʻaitiitia tele ona o le leaga o le ea, ma o le gau e masani ona sili atu nai lo le tau ma le tausiga o tau o le faʻaogaina o le ea. o lea la o le filifiliga sa'o E matua mana'omia lava se faiga e togafitia ai puna'oa o le ea.


Taimi meli: Au-07-2023